Tordera incrementarà les multes per l’abandonament il·legal de deixalles


L’Ajuntament de Tordera ha anunciat que incrementarà les multes per l’abandonament il·legal de deixalles al municipi. És una acció que es pren després de la reincidència detectada.

Durant les darreres setmanes, des dels comptes oficials del consistori s’ha publicat imatges d’abandonament il·legal de deixalles a la via pública. Aquest és un acte incívic que s’ha reiterat en diferents punts del municipi des del post-confinament.  És per això que, després de presentar la proposta de la modificació de l’ordenança de civisme i la instal·lació de les càmeres de vigilància a les illes de contenidors més conflictives, l’Ajuntament ha anunciat l’enduriment de les multes per a aquestes incidències.

I és que malgrat tenir càmeres i l’ajuda ciutadana “no és fàcil” detectar-ho. Així ho ha assegurat l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, qui explica què s’ha detectat des de la videovigilància.

multes incivisme 1

De fet, la imposició de multes va fer reduir “el 90% de l’abandonament d’excrements” d’animals segons afirma l’alcalde de Tordera. És per això que s’haurà d’actuar amb imposicions econòmiques per reduir l’incivisme en les deixalles. Ho anuncia l’alcalde de Tordera.

multes incivisme 2

Joan Carles Garcia també ha recordat que l’abandonament de deixalles i, consegüentment la seva recollida fora d’horaris, té “un cost econòmic molt elevat pel municipi”.