L’Ajuntament organitza 4 cursos per fomentar l’ocupació laboral


L’Ajuntament de Tordera organitza quatre cursos gratuïts per fomentar la formació entre els torderencs i torderenques. És una iniciativa que impulsa el departament d’ocupació i que atén a les persones registrades a la borsa de treball.

La crisi sociosanitària ha causat un augment de l’atur durant els mesos de confinament que han deixat molta gent sense lloc de treball. És per això que, des de fa anys, des del consistori s’engeguen cursos formatius per a les persones desocupades. A més, el coronavirus ha imposat l’ús de l’administració telemàtica, una eina que no tothom sap fer servir. El regidor d’ocupació i formació, Rafa Delgado, explica quines formacions s’han preparat conjuntament amb l’àrea de Promoció Econòmica.

cursos ocupacio 1

El primer curs és “Emprendre en temps difícils, detecta oportunitats!”. La proposta formativa és el divendres 25 de setembre de 10:00 a 11:00h del matí a l’aula de formació (Camí Ral, 174 de Tordera).

Al mateix lloc però pel 9 d’octubre, es prepara el curs “Autònoms: Obligacions fiscals i laborals”. L’objectiu és adquirir coneixements de fiscalitat i laborals abans d’obrir un negoci, conèixer els sistemes de tributació, tràmits per donar-se d’alta, tipus de cotització i coneixements en la contractació de treballadors.

Durant el mateix mes, “Taller pràctic per analitzar la viabilitat del meu negoci”. Serà el 20 d’octubre. Un espai per aprendre a avaluar la viabilitat econòmica del teu projecte per tal de quantificar i ordenar totes les decisions i variables que es defineixen al llarg de tot el pla d’empresa.

Finalment, la previsió es marca fins al 9 de novembre, dia en què se celebrarà una formaciço de “Certificat Digital”. Donat que les empreses estan obligades a relacionar-se amb l’administració de manera electrònica, s’explicaran els diferents certificats digitals, com presentar instàncies i els tràmits més habituals amb l’Agència Tributària i Seguretat Social.