Quim Haro i Mª Teresa Reyner s’emporten els premis d’adults dels guardons literaris en poesia


El Parc Prudenci Bertrana de Tordera va acollir ahir l’acte de lliurament dels premis literaris Sant Jordi en les categories juvenil, adults, la beca de recerca local Salvador Vendrell i el premi impromptus Prudenci Bertrana de periodisme. Després que quedés anul·lada l’entrega de treballs durant el mes d’abril en la festivitat de Sant Jordi, el concurs es va posposar per aquests mesos d’estiu. Així doncs, excepcionalment, ahir es va celebrar l’entrega de premis d’aquesta edició d’estiu.

El primer premi de la modalitat de poesia per al grup F (adults) va recaure a en Quim Haro amb la poesia “Arbertum” mentre que el segon premi va ser per Mª Teresa Reyner amb “Degoteig de vida”. En la modalitat de prosa, el primer premi va ser per  la Noemí Boixader amb “somni amb espines”, el segon lloc el va aconseguir la Carolina Torner amb “Les Nàiades de Tordera”.

En la modalitat premi de Periodisme Imprumptus Prudenci Bertrana, el primer premi va ser per Patricia Gras amb el treball “La Migdiada”.

En el grup E de 19 a 25 anys, la poesia se la va emportar l’Ot Manresa amb el treball “L’últim trencaclosques”. La segona posició va recaure a l’Alba Segura per “Tristor silenciada”.  La categoria de prosa va quedar deserta.

Pel que fa el grup D de 15 a 18 anys, el guanyador del primer premi en prosa va ser el treball Epístoles en temps de Guerra per en Roger Roura, mentre que el segon premi va ser per “més enllà de la vida” de l’Emma Correa.

Els premiats en la modalitat de poesia d’aquest grup format per joves de 15 a 18 anys el segon premi va ser per en Joel Moruno, amb la poesia “un petó” i el primer va ser per la Marta Mercader amb “Sororitat”. En aquesta modalitat es va donar el premi treball de recerca a l’Aleix Ciurana amb el seu treball “Eduquem o juguem?”.

Ahir també es van lliurar els premis de la categoria Juvenil grup C (De 12 a 14 anys). Els premiats en la modalitat de prosa van ser en primer lloc la Sara Correa i el segon lloc per la Bruna Alsina.

Els premiats en poesia d’aquesta modalitat van ser en primer la Yaiza Córdoba i en segon lloc la poesia de la Marta Lozano.

En l’entrega de premis d’ahir també es va presentar l’edició d’enguany del llibre “Esguards”, que recull tots els treballs guanyadors de la passada edició.