Avui es poden veure les Llàgrimes de Sant Llorenç al cel de Tordera


Aquests dies estem a punt d’assistir a un dels esdeveniments astronòmics més reconeguts de l’estiu. Les “parseides” o “llàgrimes de Sant Llorenç”, és considerada la “millor pluja d’estrelles de l’any”. La temperatura, la previsió d’absència de nuvolositat i el nombre d’estrelles fugaç auguren una de les nits astronòmiques més prestigioses pels amants del cel.

Un dels membres del Cercle Astronòmic de Tordera, Xavi Gimeno, explica per què podem veure les pluges d’estels.

pluja estrelles 1

Prop de 100 estels fugaç cada hora es podran apreciar durant les nits d’avui dimarts i fins aquest dijous 13 d’agost. A més aquest any coincideix amb una fase de lluna minvant, un fet inèdit que significa una menor brillantor del satèl·lit que ha de permetre una major visibilitat del cel. Ens explica aquest fenomen en Xavi Gimeno.

pluja estrelles 2

Les llàgrimes de Sant Llorenç es poden veure més fàcilment des d’avui fins dijous.