El Maresme estarà lliure de peatges a partir de l’agost del 2021


El Consell Comarcal del Maresme ha anunciat que el 31 d’agost de 2021 finalitza la concessió de la C-32 i el Maresme s’alliberarà de peatges posant punt i final a una reivindicació històrica de la comarca. Des d’aquest punt s’obre un nou repte que és la reordenació de la mobilitat al seu pas pels municipis maresmencs i, especialment, el paper que ha de jugar-hi la N-II. Aquesta via actualment és la principal artèria en matèria de mobilitat gratuïta a la comarca i també un punt negre per la seva elevada sinistralitat, així com una barrera per al desenvolupament dels municipis que travessa.

Les primeres anàlisis sobre els efectes que tindrà l’alliberament dels peatges de la C-32 xifren entre 6.000 i 15.000 vehicles diaris la reducció de trànsit que tindrà la N-II, fet que permetrà pacificar aquesta via.

L’estudi encarregat per la Generalitat analitzarà la configuració viària actual i posarà sobre la taula diferents propostes d’actuació per millorar la connectivitat i reconfiguració del conjunt de la xarxa viària. L’estudi, que es va licitar divendres passat, estarà acabat en un termini de 6 mesos.