L’Ajuntament de Tordera envia cartes per conscienciar sobre l’incivisme


Foto: Jose AL

L’àrea de sostenibilitat i medi ambient de l’Ajuntament de Tordera està reforçant les actuacions contra l’incivisme al municipi. Després d’instal·lar noves càmeres de seguretat a les illes de contenidors per identificar als individus que abandonen la brossa il·legalment, el consistori ha impulsat, ara, una campanya de conscienciació.

A través d’unes cartes enviades a les famílies residents al nucli de Tordera, la regidora delegada de Medi Ambient, Nàdia Cantero, ha comunicat com i quan s’han de llançar els “trastos vells”. Ho explicava durant el ple municipal del mes de juliol.

cartes incivisme

Taules, sofàs, prestatges o armaris són alguns dels objectes que els ciutadans exclusivament del nucli del municipi han de deixar els dijous a les 22h de la nit, davant de cada casa, ja que es recullen els divendres de matinada. Per altra banda, des de les urbanitzacions l’horari i els dies és diferent.

A la carta, també es recorda que si es fa compostatge es pot gaudir d’una reducció del 50% en el rebut d’escombraries.  Així mateix, també s’inclou l’horari de la deixalleria municipal i els objectius de l’Ajuntament.

Si tot va bé, l’actualització de l’ordenança de civisme, on es renovaran les sancions,  se sotmetrà a votació durant el ple del mes de setembre.