Demà arriba la Festa Major de Vallmanya


Una de les primeres activitats que han confirmat la celebració és la Festa Major de Vallmanya. Malgrat que la COVId-19 ha obligat a anul·lar festes de veïnats com Sant Pere o Sant Jaume, Vallmanya podrà seguir endavant, si la situació sanitària no empitjora.

La festa es prepara per aquest proper dissabte 1 d’agost amb restriccions sanitàries que obliguen a mantenir la distància de seguretat, higiene de mans i fer ús mascareta en qualsevol circumstància. Joan Xampeny, potaveu de la família Gras i Xampeny que manté viva la tradició any rere any, aposta per una festa segura. Ho defensava al programa Tordera en directe.

fm vallmanya 1

Per primer cop en molts anys, a més, la celebració coincideix amb el dia de Sant Feliu. És per això que la diada comptarà amb una missa oficialitzada pel Mossèn Salvador Juanola amb l’acompanyament de la Coral de Tordera. Aquest any, però, la missa es farà al pati de l’església per mesures de seguretat. Joan Xampeny explica com s’organitzarà l’espai.

fm vallmanya 2

A l’acabar la missa, un refrigeri que serà individual. Per als més menuts, es repartirà una bossa de llaminadures ja que aquest any la COVID-19 impedeix fer la tradicional “batallada”. A més, es farà la tradicional rifa d’un pernil, de dos menús gentilesa Restaurant Les Ferreres i dos menús al Restaurant Troco. Tot seguit, se celebrarà el dinar de germanor al Restaurant les Ferreres.

L’organització ha avançat que aquest any s’ha habilitat un nou espai d’aparcament de cotxes, de prop de 20 places. A més, recorden que per a participar de l’acte és imprescindible portar mascareta.