Tordera es troba al nivell 1 segons el control que estableix Salut


El Departament de Salut de la Generalitat ha establert un sistema de control epidemiològic per plasmar les realitats de l’impacte del coronavirus a cada punt del territori. El sistema divideix en 5 nivells segons 10 indicadors, de diagnòstic i seguiment de contagis i de pressió assistencial.

El nivell 0 indica que fa un mínim de 14 dies que no es registren nous casos. Actualment no n’hi ha cap a Catalunya. El nivell 1 detecta les localitats en què s’hi detecten casos esporàdics i vinculats a casos importats. Per altra banda, el 2 es cataloga a aquelles àrees on s’originen brots de petita escala.

A mesura que s’augmenta de casos, s’arriba al nivell 3 en què hi ha brots complexes o de transmissió comunitària, però sense un gran impacte en l’assistència hospitalària. El següent nivell, el  4, considera que hi ha un descontrol en la transmissió que està posant en risc la resposta assistencial.

Finalment, el darrer grau, el 5, reflecteix una situació en què el virus circula amb llibertat i que el risc de col·lapse hospitalari és alt. 

Totes cinc situacions contemplen també l’aplicació de diferents mesures restrictives. L’alt Maresme, on s’inclou Tordera, es troba a nivell 1.