L’Associació Naturalistes del Montnegre i la Tordera lluita per aturar unes obres perjudicials pel riu


L’Associació Naturalistes del Montnegre i la Tordera ha enviat un informe al Departament de Territori i Sostenibilitat, l’ACA i a diferents organitzacions ecologistes amb l’objectiu d’aturar unes obres que podrien resultar “perjudicials” per a la Tordera. Segons expliquen des de l’entitat, es tracta d’unes obres que es volen fer a Fogars de la Selva en un espai que el cabal de la Tordera ja havia recuperat sobre unes obres anteriors. Aquestes tindrien un impacte directe als valors naturals de l’aiguabarreig de la riera de Santa Coloma amb la Tordera, un espai que des de l’associació cataloguen com a molt important. Ho explica Jordi Torallas, coordinador de L’Associació de Naturalistes del Montnegre i la Tordera.

La Tordera 1

L’Associació Naturalistes del Montnegre i la Tordera va constituir-se el darrer 8 de juliol amb l’objectiu de canalitzar iniciatives individuals, com la realització d’activitats relacionades amb la natura, i també per arribar a ser influents en la presa de decisions al territori. Escoltem el seu coordinador, Jordi Torallas.

La Tordera 2

Tot i que amb la seva creació es buscava que l’associació tingues una important carrega científica i tècnica qualsevol pot formar-ne part. Per convertir-se en soci de l’entitat o participar en les diferents activitats que aquesta organitza es pot contactar amb l’associació a través de les seves xarxes socials o mitjançant correu electrònic (as.natmont@gmail.com).