Es reprèn el Concurs Literari i de Punt de Llibres de Tordera


Finalment avui no se celebra la Fira de Sant Jordi a Tordera. L’increment de casos de COVID-19 i nous rebrots sorgits arreu del territori en les darreres setmanes han fet que La Peixera, entitat organitzadora de cada any d’aquesta activitat, decidís anul·lar la celebració. Ja s’havia posposat aquesta diada el passat 23 d’abril per la situació de confinament.

El que sí que es manté, segons ha confirmat l’Ajuntament de Tordera, és el concurs literari. El concurs, que se celebra cada any en dates de Sant Jordi s’ha readaptat i, si la situació sanitària ho permet, serà un acte que formarà part de la Festa Major de Tordera. El regidor de cultura de l’Ajuntament, Josep Llorens, argumenta el canvi de data.

llorens concurs literari 1

Les inscripcions estan obertes de nou i no afecten als treballs ja presentats a la primera convocatòria, els quals continuen vigents.

Així doncs des de la regidoria de cultura es mantenen les categories infantil, juvenil i adults, dividides en grups i amb diferents modalitats (poesia, prosa i recerca). També es manté la Beca de Recerca Local Salvador Vendrell, el Concurs de Punts de llibre i el premi literari Infantil “A” “Baron de Carlos”. De la mateixa forma es promou el premi de periodisme Impromptus Prudenci Bertrana, un premi periodístic dins de la categoria adults (grups E i F). Per optar a aquest premi, dotat amb 200 € per al grup E i 300 € al grup F, caldrà presentar una crònica periodística de caire subjectiu sobre algun tema quotidià basat en la realitat social i local en la línia dels articles periodístics que escrivia Prudenci Bertrana.

La presentació dels treballs per al Concurs literari Premis Sant Jordi 2020 té el termini establert fins al 31 de juliol a les 14:00h del migdia.

Les bases del concurs es poden consultar al web de l’Ajuntament (http://www.tordera.cat/document.php?id=8665 )