L’AJUNTAMENT DE TORDERA INAUGURARÀ DEMÀ DIADA DE SANT JORDI LA NOVA BIBLIOTECA MUNICIPAL, SITUADA AL CARRER JOAN MARAGALL.


El diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Carles Ruiz, la directora general de Cooperació Local, Assumpta Bailac i l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, inauguraran demà dissabte, diada de Sant Jordi, la nova biblioteca de Tordera.
L’acte començarà a les sis de la tarda i tindrà lloc a l’entrada de l’equipament situada al carrer de Joan Maragall. La regidora de Cultura, Maria Angels Cayro, avança en que consistirà l’inauguració del nou equipament.

L’obertura al públic de la nova biblioteca permetrà millorar les condicions de treball i estudi per a tots els usuaris, així com oferir més activitats culturals de les que es venien organitzant fins avui al local provisional del carrer d’Amadeu Vives.
La nova biblioteca compta amb un edifici amb planta baixa, de superfície total de 987 metres quadrats, i un altell de més de 300 metres quadrats.
A la primera planta s’hi troba l’àrea general de lectura (de més de 300 metres quadrats), una àrea infantil de lectura, un espai amb ordinadors de consulta pels usuaris, a més del vestibul, els sanitaris i l’arxiu documental . A més, la planta baixa compta també amb un pati interior i una sala polivalent amb capacitat per unes cent persones. Aquesta àrea és d?accés lliure i es troba separada de l’àrea de treball i lectura.
Per altra costat, l’altell de la nova biblioteca inclou una àrea general de lectura i treball amb connexió per a ordinadors de consulta, un espai de suport, una aula de formació, una àrea de treballs en grup amb dos ordinadors, un dipòsit de llibres i el despatx de direcció. La regidora de cultura, Maria Angels Cayro, s’ha mostrat satisfeta del resultat final de la nova biblioteca.

El projecte de la nova biblioteca de Tordera es va aprovar el mes d’octubre de 2003 i es va començar a construir a principis del mes de gener del 2004. Les obres, que han estat coordinades per l’empresa pública municipal TUA, es van adjudicar a l’empresa barcelonina Proinosa, la mateixa que en el seu dia va construir el pavelló poliesportiu municipal.
La construcció del nou equipament municipal ha estat finançada per l’Ajuntament de Tordera i per les subvencions concedides per la Diputació de Barcelona i per la Generalitat de Catalunya.