Grups ecologistes presenten una Denúncia Penal per greu impacte ecològic a la desembocadura de la Tordera


El passat 18 de juny, entitats ecologistes van denunciar la presència de maquinària pesada a la desembocadura de la Tordera. Segons afirmen les organitzacions, entre els quals hi ha “Ecologistes en Acció de Catalunya” i la “Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny” la Demarcació de Costes, que pertany al Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic (MITECO), va ordenar una actuació a aquella zona amb l’objectiu de “fer neteja” per acumulació de brossa en aquell punt. Josep Hurtado, portaveu d’ecologistes en acció de Catalunya, denuncia que les actuacions es van dur a terme sense previ avís.

hurtado ecologisme 1

Els ecologistes han presentat diligències penals justificant que la maquinària “ha provocat un greu impacte ecològic sobre la desembocadura de la Tordera”.

La denúncia insta a procedir a l’obertura de diligències informatives a causa dels fets ocorreguts a conseqüència de la tempesta Glòria i la disminució de presència humana arran del confinament per la pandèmia COVID-19. Hurtado assegura que serà un judici complicat ja que no és contra un particular sinó contra el Ministeri.

hurtado ecologisme 2

Les entitats asseguren que “a la desembocadura de la Tordera s’havia generat una zona de tal valor ecològic que fins i tot els ajuntaments de Malgrat de Mar i de Blanes havien acordat tancar l’accés a les platges de la desembocadura” per tal de protegir les nidificacions.

Fonts del MITECO han manifestat públicament que la maquinària contractada no va arribar a actuar, tot i que els ecologistes asseguren que tenen proves gràfiques del contrari.