Desmantellen una plantació de marihuana a una nau de Tordera


Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria d’Arenys han intervingut en dues operacions policials independents a Pineda de Mar i a Tordera. Els operatius s’han saldat amb la detenció de dos homes per un delicte contra la salut pública en la vessant de tràfic de drogues i també per un delicte de defraudació elèctrica en el cas de Tordera.

En el cas de Tordera, els mossos van rebre informació de la policia local de Tordera conforme en una nau industrial del municipi podria haver-hi una plantació de marihuana. Els investigadors van iniciar una investigació que els va permetre corroborar aquesta informació. El 17 de juny es va realitzar una entrada i perquisició a la nau, juntament amb agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Pineda de Mar, on es va localitzar una plantació de marihuana amb més de 800 plantes i tota la infraestructura necessària per al seu cultiu. Posteriorment es va escorcollar també el domicili del llogater de la nau i responsable de la plantació, i es van intervenir 300 plantes més. La nau tenia connexions elèctriques fraudulentes a la xarxa i al detingut se l’investiga també per un delicte de defraudació elèctrica.

 Es dona la circumstància que l’home, de 43 anys i nacionalitat espanyola, tenia una ordre de recerca i ingrés a presó vigent per un altre cas, per la qual cosa es va posar a disposició judicial i va ingressar a presó el 18 de juny.

En el cas de Pineda de Mar els fets es van produir el passat 16 de juny, quan agents de la policia local d’aquesta localitat van rebre l’avís dels veïns d’un edifici que es queixaven pels sorolls en un dels pisos. La Unitat d’Investigació dels mossos d’Arenys de Mar va encarregar-se del cas i va sol·licitar al jutjat una entrada i perquisició al pis. L’endemà es va realitzar l’escorcoll de l’habitatge on hi van localitzar uns 23 kilograms de cabdells de marihuana valorats en 115.000 euros.

El detingut, de 27 anys, nacionalitat albanesa i sense domicili conegut, ocupava el pis des de feia 15 dies amb un contracte de lloguer turístic, formalitzat a través d’un conegut portal d’Internet que es dedica als lloguers vocacionals.