IniciAppLa Corporació de Salut Maresme i la Selva rep les primeres visites...

La Corporació de Salut Maresme i la Selva rep les primeres visites de familiars

El coronavirus va obligar, fa més de tres mesos, a restringir les visites de familiars als centres sociosanitaris per disminuir el risc de contagi entre els pacients, considerats població de risc. Durant tot aquest temps han pogut mantenir el contacte amb les seves famílies gràcies a la tecnologia, realitzant trucades i videotrucades periòdicament amb l’ajuda dels professionals. I des d’aquest dimecres el centre ha tornat a obrir les portes a les visites de les famílies.

 El de Lloret de Mar ha estat l’últim dels tres sociosanitaris de la Corporació en permetre l’entrada de visites presencials. I és que ha estat el centre on la Covid-19 ha tingut una major afectació entre els pacients i també entre el personal sanitari. El nombre de casos va obligar a posar en marxa un pla de sectorització per tal de mantenir els pacients afectats pel coronavirus separats dels que no tenien la malaltia. A dia d’avui només queda una persona positiva i continua en aïllament.

 Amb el pla de desescalda en marxa i després que la situació al centre s’hagi anant normalitzant,  s’han tornat a rebre les primeres visites de familiars sota unes estrictes mesures de seguretat per evitar al màxim el risc de contagi. De moment només es permet la visita d’un familiar per pacient a la setmana i aquesta persona ha de ser la mateixa durant les dues setmanes següents. Les visites tenen una durada limitada de 30 minuts i es realitzen a la zona de l’hospital de dia, on s’han habilitat un total de sis taules. Els familiars han de portar mascareta, rentar-se bé les mans i mantenir sempre la distància de seguretat de dos metres. No està permès el contacte físic amb els pacients, donar o prendre menjar o begudes, o intercanviar qualsevol objecte. Els paquets que es porten per als residents s’han de donar al personal del centre prèviament.

ÚLTIMES NOTÍCIES