Els monitors dels casals d’estiu rebran una formació envers la COVID-19


El Casal de Joves de Tordera organitza, conjuntament amb l’Ajuntament de Tordera, el CAP Tordera i el Camí, dos sessions formatives per als monitors de tots els casals d’estiu del municipi. La proposta es presenta amb l’objectiu d’educar als monitors i monitores de lleure i nodrir-los de coneixements envers la gestió del la situació del coronavirus. És una formació que es farà en dos dies diferents i tractarà de la gestió emocional i sanitària. La tècnica de joventut, Carme López, detalla de què tractaran.

Came López formació monitors dels casals

Les premisses que es marca és que els grups dels casals siguin d’un màxim de deu persones i que sempre siguin els mateixos, evitant el contacte amb altres grups.  A més, els familiars o tutors legals han de firmar un document en què es comprometen a prendre la temperatura als més menuts abans d’entrar al casal. A cada casal hi haurà un responsable sanitari que ha fet una formació organitzada per la Generalitat, que coneix el protocol d’actuació davant un cas de COVID-19. La finalitat principal és que es pugui respectar al màxim les mesures de seguretat alhora que es garanteixi un correcte desenvolupament del lleure.

La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Tordera, Bàrbara Vergés, aposta per una actuació responsable en què també es garanteixi el dret a lleure i a educació dels infants.

bàrbara casals estiu

L’oferta dels casals és molt àmplia. Es pot consultar al web www.tordera.cat (o al link: http://www.tordera.cat/document.php?id=8577)