La Generalitat no contempla “enterrar” el projecte d’allargament de la C-32


La Generalitat no té cap intenció d’aturar el projecte d’allargament de la C-32, entre Tordera i Lloret de Mar com reclamen les entitats ecologistes. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, assegura que la infraestructura tirarà endavant un cop s’aportin els informes que exigeix una interlocutòria dictada pel TSJC, que, de moment, dona la raó a la plataforma Aturem la C-32 i manté aturada l’obra. Calvet ha carregat contra les entitats contràries a l’allargament de l’autopista. El conseller considera “bàsic” aquest tram de carretera.

Calvet C-32 1

Calvet, que ha explicat que les obres segueixen aturades a l’espera d’uns informes mediambientals.

Calvet C-32 2

La plataforma Aturem la C-32, per contra, reclama a la Generalitat enterrar definitivament el projecte per ampliar l’autopista entre Tordera i Lloret de Mar perquè “ha perdut el poc sentit que tenia”. La plataforma sosté que la crisi sanitària de la covid-19 obliga a canviar el model per a la Costa Brava Sud, i esborrar-ne “la destrucció del paisatge, l’especulació i els peatges a l’ombra”. Escoltem Joan Mora portaveu de la plataforma.

Mora C-32

La plataforma diu que estaran amatents per evitar “que la Generalitat segueixi perpetuant un model de mobilitat basat en la construcció de grans infraestructures viàries impulsades amb peatges que porten dècades castigant les nostres butxaques”.