Tordera rebrà 65.000 euros del programa ‘Cap municipi enrere’ de la Diputació de Barcelona


La Diputació de Barcelona ha aprovat la primera fase del Pla de Xoc per a la reactivació econòmica i social de la província. Ho ha fet amb l’aprovació del programa ‘Cap municipi enrere’, dotat amb 15 milions d’euros, perquè els ajuntaments puguin pagar les despeses que han hagut d’afrontar durant l’emergència.

Aquests recursos se sumen als 15 més que la corporació ja destina al pagament de les despeses extraordinàries en l’àmbit de benestar social mitjançant el Programa d’ Emergències. Aquests dos programes constitueixen una primera fase del Pla de Xoc i tenen com objectiu donar solvència i liquiditat als governs locals.

Tordera rebrà uns 65.437 euros del programa ‘Cap municipi enrere’. L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia explica que aquest diners es destinaran a cobrir les despeses extraordinàries fetes per l’Ajuntament durant l’emergència de la COVID-19.

alcalde pla de xoc 1

Les properes fases del Pla de Xoc que impulsa la diputació de Barcelona aniran destinades a àrees com la promoció econòmica o la cultura. En aquest sentit, Joan Carles Garcia avança que aquest suport econòmic també repercutirà a Tordera.

alcalde pla de xoc 2

L’acció de suport als ajuntaments es farà sota la premissa de garantir l’autonomia local, de treballar en xarxa, d’impulsar una cooperació amb els ajuntaments que sigui eficaç per donar resposta a la diversitat territorial; i, també, que aposti per la sostenibilitat i per la transparència i la participació.