Darrers dies per presentar sol·licituds pels horts socials de Tordera


L’Ajuntament de Tordera, conjuntament amb la Fundació Humana, reemprenen el projecte dels horts socials de Tordera, i obren el procés de selecció per a totes les persones que vulguin i puguin dedicar temps a conrear el seu hort social. 

El projecte d’horts socials de Tordera és de caràcter formatiu on hi col·laboren l’Ajuntament de Tordera i Humana Fundación. A través d’aquest treball, els usuaris reben formació teòrica i pràctica per a conrear un terreny de 3.000 metres quadrats situat a la carretera de Fogars, prop dels jardins de l’Alcalde Sagrera i davant la cruïlla direcció les Farreres. El benefici social d’Humana consisteix en la creació de llocs de treball inclusius, estables i de qualitat: Humana genera un lloc de feina indefinit per cada 36.000kg de tèxtil recollits. A Tordera, aquests benefici social es tradueix amb horts socials amb usuaris derivats de serveis socials. Ho explica el portaveu d’Humana, Joan Carles Montes.

humana

El terreny compta amb un espai comunitari i unes parcel·les individuals on actualment s’hi recullen tomàquets, pebrots, albergínies, enciam, pastanagues, bledes i mongetes. El primer afavoreix les relacions socials entre els usuaris i serveix per a conrear productes com ara calçots o patates que requereixen més espai; les segones tenen una superfície d’uns 30 metres quadrats per a productes de temporada. Tot allò que s’hi produeix és ecològic i d’autoconsum.

Una desena de persones hi reben formació sobre el conreu i les tasques agrícoles a càrrec d’un tècnic agrícola, qui hi és present dos dies per setmana. L’Ajuntament s’encarregat de la delimitació de la parcel·la i de la concessió de l’aigua, mentre que la formació és gestionada per Humana, que emmarca aquesta iniciativa en un programa d’agricultura social urbana anomenat “Conreem el clima i la comunitat (3C)”. 

Totes les persones interessades a formar part com a activista d’un hort social poden trucar a l’Ajuntament de Tordera – Àrea de Medi Ambient (tel. 937643717) o bé omplir el formulari que trobareu a www.tordera.cat fins al 31 de maig.