Accions dels Mossos d’Esquadra per protegir les persones amb alzheimer durant el confinament


La Federació de Familiars Malalts d’Alzheimer i els Mossos d’Esquadra alerten d’estafes a persones amb demència i demanen als veïns que estiguin alerta per a denunciar-ho. Els comerços tancats i vianants amb mascareta desorienten els malalts d’alzheimer o amb demència.

Durant el confinament hi ha hagut menys estafes de falsos revisors del gas, però durant el desconfinament hi ha un augment de denúncies per persones perdudes. La inspectora del Mossos d’Esquadra, Montse Escudé, ha explicat que la nova normalitat trenca la rutina tan necessària per aquestes persones.

Alzheimer 1

Alerten que hi ha persones que s’aprofiten dels malalts amb demència o Alzheimer. La presidenta de la Federació de Familiars Malalts d’Alzheimer (FAFAC), Immaculada Fernández, ha explicat un cas en què un home va voler robar els diners d’una malalta.

Alheimer 2

Fernandez denuncia que els cuidadors han patit una situació perversa durant el confinament perquè han hagut de fer de metges.

Alheimer 3

Els familiars de malaltes d’alzehimer reclamen l’obertura dels centres terapèutics perquè ells tornen a les seves feines.