El CAP de Tordera ja fa proves PCR per la Covid-19.


S’estan fent proves de tipus PCR per detectar Covid-19 al CAP de Tordera. Aquests tests es van començar a fer el passat dilluns 18 de maig al centre d’atenció primària del municipi als pacients amb simptomatologia. Per tant, no es pot demanar personalment ja que són els professionals del centre els que determinen la necessitat de fer la prova. Ho explica el director del CAP Tordera, el doctor Leonardo Heredia.

cap pcr1

Aquesta prova, que sempre es realitza sota criteri mèdic, té com a principal objectiu detectar de forma precoç els casos, identificar els contactes i fer-ne un seguiment per aïllar-los i evitar un focus de contagi. L’Atenció Primària per tant esdevé un servei clau en el seguiment i contenció de la pandèmia. Heredia detalla com és el procés després d’haver realitzat la senzilla prova per detectar Covid-19.

cap pcr2

Qualsevol persona que es trobi malament i noti una simptomatologia semblant a la originada per la Covid-19, es pot posar en contacte amb el CAP al telèfon 937 64 27 90 o accedint al centre en cas d’urgència (Carrer del Doctor Carreras, 29).