IniciAppErrors en la tramitació dels ERTO deixen milers de treballadors sense cobrar...

Errors en la tramitació dels ERTO deixen milers de treballadors sense cobrar des del març

Milers d’errors en la tramitació dels ERTO han fet que uns 15.000 treballadors, segons els sindicats,  i 80.000, segons el govern, encara no hagin cobrat la prestació d’atur.

El Servei d’Ocupació Estatal, el SEPE, i els gestors admeten que hi hagut errors a l’hora d’emplenar els expedients per l’allau d’ERTO, i que encara es trigarà mesos a corregir-ho. La qüestió és que milers de persones no han cobrat res des del març.

En aquest moments, molts torderencs afectats per Expedients de regulació d’ocupació temporal encara no saben quan cobraran la prestació. El secretari de CCOO al Maresme, Vallès Oriental i Osona, Gonzalo Plata apunta que s’ha instat a diverses administracions a establir ajuts per aquestes persones.

Gonzalo cobrar ERTO 1

Amb la desescalada, molts treballadors que es van veure afectats per un ERTO ja es van incorporant a la feina. De tota manera, el nombre d’expedients de regulació d’ocupació encara creix.

Segons dades del Departament de Treball, a Catalunya s’han presentat 97.492 ERTO des de l’inici de la crisi sanitària, que ja afecten 718.327 treballadors.

ÚLTIMES NOTÍCIES