Es renoven les concessions dels horts socials de Tordera. Les persones interessades ja poden fer la seva sol·licitud


L’Ajuntament de Tordera, conjuntament amb la Fundació Humana, reemprenen el projecte dels horts socials de Tordera, i obren el procés de selecció per a totes les persones que vulguin i puguin dedicar temps a conrear el seu hort social. 

El projecte d’horts socials de Tordera és de caràcter formatiu on hi col·laboren l’Ajuntament de Tordera i Humana Fundación. A través d’aquest treball, els usuaris reben formació teòrica i pràctica per a conrear un terreny de 3.000 metres quadrats situat a la carretera de Fogars, prop dels jardins de l’Alcalde Sagrera i davant la cruïlla direcció les Farreres. El benefici social d’Humana consisteix en la creació de llocs de treball inclusius, estables i de qualitat: Humana genera un lloc de feina indefinit per cada 36.000kg de tèxtil recollits. A Tordera, aquests benefici social es tradueix amb horts socials amb usuaris derivats de serveis socials. Ho explica el portaveu d’Humana, Joan Carles Montes.

humana

El terreny compta amb un espai comunitari i unes parcel·les individuals on actualment s’hi recullen tomàquets, pebrots, albergínies, enciam, pastanagues, bledes i mongetes. El primer afavoreix les relacions socials entre els usuaris i serveix per a conrear productes com ara calçots o patates que requereixen més espai; les segones tenen una superfície d’uns 30 metres quadrats per a productes de temporada. Tot allò que s’hi produeix és ecològic i d’autoconsum.

Una desena de persones hi reben formació sobre el conreu i les tasques agrícoles a càrrec d’un tècnic agrícola, qui hi és present dos dies per setmana. L’Ajuntament s’encarregat de la delimitació de la parcel·la i de la concessió de l’aigua, mentre que la formació és gestionada per Humana, que emmarca aquesta iniciativa en un programa d’agricultura social urbana anomenat “Conreem el clima i la comunitat (3C)”. 

Totes les persones interessades a formar part com a activista d’un hort social poden trucar a l’Ajuntament de Tordera – Àrea de Medi Ambient (tel. 937643717) o bé omplir el formulari que trobareu a www.tordera.cat fins al 31 de maig.