Campanya de recollida de llet materna


La comissió de lactància de Tordera informa que el Banc de Llet Materna va reprendre aquesta setmana la recollida de llet a les mares donants de llet materna. Hauran estat gairebé dos mesos sense poder recollir la llet. El servei es va interrompre el 16 de març perquè l’estat d’alarma va impedir poder comptar amb el servei de recollida. I no obstant això, durant aquest període de confinament, s’ha garantit el subministrament de llet a tots els nadons prematurs extrems de Catalunya.

Actualment, les reserves són baixes, però es té llet processada per garantir l’alimentació dels prematurs durant el mes de maig. El Banc de Llet Materna demana un sobreesforç a totes les mares que encara fan lactància i es poden extreure llet, per continuar garantint el servei els propers mesos. 

Des del Banc de Llet Materna, informen  que, a partir d’ara i fins que finalitzi l’estat d’alarma, les mares que vulguin fer-se donants de llet, tindran l’opció de dirigir-se a una campanya donació de sang per poder fer l’extracció de les mostres de sang per fer l’analítica pertinent.

Les mares hauran d’inscriure’s a la web www.bancsang.net/banc-llet-materna/, o bé, al correu bancdellet@bst.cat . Des de l’equip Banc de llet, es contactarà amb les donants inscrites i es concretarà el dia i l’horari que podran dirigir-se a la campanya del seu municipi o rodalies. També es contactarà amb la mare per a realitzar l’entrevista telefònicament. Posterior a això, anirà a la campanya de donació, on no haurà de fer cua, per extreure’s les mostres de sang i li faran entrega del kit de la donant de llet per poder començar la donació a casa.

Precisament, podeu fer la mostra de sang avui i demà a la biblioteca:

  • 20/05/2020 Horari: 09:30-14:30 17:00-20:30
  • 21/05/2020 Horari: 09:30-14:30 17:00-20:30

Al cap d’una setmana se’ls informarà dels resultats via telefònica i ja podran començar amb la donació al seu domicili. L’infermera pediàtrica del CAP Tordera, Anna Pol recorda els beneficis de la lactància.

Anna Pol

El Banc de Llet materna informa que cada gota compta; el naixement de nounats prematurs durant aquest període de confinament no s’ha aturat i la llet materna és més necessària que mai per a contribuir al fet que sobrevisquin. Podeu obtenir més informació de la campanya de recollida de llet materna  al telèfon 93 557 35 66 o bé al correu bancdellet@bst.cat.