EL ROBATORI DE LES PLAQUES SOLARS DEL PROJECTE LIFE, NO RETRASSARAN LA SEVA INAUGURACIÓ PREVISTA PER A FINALS D’ANY.


El regidor de medi ambient, Carles Aulet, confia que el robatori de les plaques solars del projecte life no retardin la seva inauguració prevista per a finals d’any. Segons la policia local, els lladres van endur-se el material, com a mínim, en dues ocasions. Primer van robar la meitat de les plaques i pocs dies després, la resta. El material formava part del projecte mediambiental Life que s’està duent a terme a Tordera i que pretén gestionar de manera sostenible l’aigua del municipi en un recorregut tancat. La seva funció consisteix a transformar l’energia solar captada en energia motora, que fa funcionar les bombes que han de pujar part de l’aigua depurada dins el sistema terciari fins a una llacuna artificial ubicada al Parc Prudenci Bertrana. Segons informen fonts municipals, un veí va alertar la policia local sobre la desaparició d’algunes de les plaques del tancat. Quan els agents hi van arribar, es van trobar que la meitat del material ja no hi era. El regidor de medi ambient, Carles Aulet, recorda que el departament de medi ambient de la generalitat, és la propietària de les plaques i espera que les tornin a instal·lar el més aviat possible.

Aulet, assegura que el robatori no afectarà la posada en funcionament del projecte life, prevista per a finals d’any.
Les plaques estaven situades en una zona aïllada del nucli urbà, darrere de l’empresa Fibracolor, a tocar del riu Tordera. L’ajuntament estan estudiant la possibilitat de connectar les plaques a algun sistema d’alarma que eviti un segon robatori.