Tordera estrena la fase 1 apel·lant a la responsabilitat per evitar nous contagis


Tordera va passar ahir a la Fase 1 de la desescalada, ja que pertany a la Regió Sanitària de Girona. Durant tota la jornada ja es van poder veure alguns canvis, molts visibles, a les places i carrers, amb l’obertura de les terrasses dels bars i restaurants, que fins ara, en Fase 0. només podien oferir menjar per emportar. Bars i restaurants poden habilitar un 50% de les terrasses, amb màxim 10 persones per taula i mantenint distància de seguretat. Poden continuar oferint menjar per emportar. I els negocis de menys de 400m2 poden ja atendre sense cita prèvia, limitant a un 30% l’aforament i respectant les mesures de seguretat.

Ja es permeten trobades d’amics i familiars fins a 10 persones. Poden ser en domicilis privats o espais públics, però dins de la mateixa regió sanitària, i mantenint la distància de seguretat de dos metres. No es permeten les visites a residències de gent gran ni a persones en aïllament. Ho explica el sergent de la policia Local, Carlos Aleman.

Aleman fase u 1

El sergent de la Policia recorda que es mantenen les franges horàries per passejar  segons les edats i per fer esport a la fase 1.

Aleman fase u 2

El desplaçament és lliure a altres municipis de la mateixa regió sanitària. En vehicle privat, poden anar persones d’un mateix habitatge, màxim 9 persones. Si no és així, màxim 2 persones per fila de seients. Hotels i allotjaments turístics podran obrir però amb les zones comunes tancades.