L’església de Sant Esteve estarà oberta els matins però encara no s’hi celebraran misses


Els llocs de culte religiós obren de nou les seves portes. Amb la fase 1 de desconfinament les esglésies o les mesquites només podran congregar un terç del seu aforament previst i s’establiran estrictes mesures de seguretat i distanciament. En cap cas podran distribuir objectes, llibres o fullets i tampoc tocar o besar objectes. Tampoc estan permesos rituals amb aigua. Així mateix, de moment, no hi pot haver cors. En el cas dels musulmans, els assistents que es situïn directament a terra i es descalcin abans d’entrar en el lloc de culte faran servir catifes personals i s’ubicarà el calçat en els llocs estipulats.

La parròquia de Tordera, de moment, no celebrarà misses a l’església. El rector Salvador Juanola si que anuncia que s’obrirà el temple cada dia de 10:00h a 13:00h per qui vulgui anar a resar o posar una espelma. El mossèn també explica que estarà cada dia a les 10:30h a l’església per atendre a la ciutadania que s’acosti.

mossen fase 1

Les misses online les podeu seguir al perfil parròquia Tordera de Facebook o al canal de youtube mossensalvaldor. Respecte les vetlles o funerals, el decret de fase 1 recorda que si es podran fer però amb un límit màxim en cada moment de 15 persones en espais a l’aire lliure o 10 persones en espais tancats, siguin o no convivents.