Tordera acollirà una campanya especial de donació de sang a partir d’avui i fins al 21 de maig


L’Ajuntament de Tordera obrirà la biblioteca municipal els propers 19, 20 i 21 de maig per acollir una campanya especial de donació de sang durant la pandèmia del coronavirus, en el marc d’una iniciativa de diversos municipis catalans que estan cedint espais per garantir les donacions a Catalunya amb totes les garanties de seguretat.

El Banc de Sang i Teixits està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent molt necessàries per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc. Cal tenir en compte, a més, que alguns elements de la sang caduquen només en cinc dies, cosa que fa necessàries unes 800 donacions al dia a Catalunya.

Les persones que vulguin donar sang hauran de reservar hora al web de Donar Sang, amb l’objectiu d’evitar esperes. Del 19 al 21 de maig, la Biblioteca comptarà amb un espai de donació, de 9:30 a 14:30 i de 17:00 a 20:30 hores. Els donants disposaran, també, de gel esterilitzant en arribar a l’espai de donació, se’ls prendrà la temperatura, i en tot moment es garantiran les distàncies de seguretat. Tot el personal anirà protegit amb guants i mascaretes, i els bolígrafs per emplenar els qüestionaris habituals seran d’un sol ús, tot i que es recomana que els donants els portin omplerts des de casa.