Tordera també participarà en el fotomosaic per homenatjar la solidaritat col·lectiva per la covid-19


El grup de treball d’Òmnium Tordera se suma a la iniciativa d’Òmnium Cultural, el festival Cruïlla i l’artista Joan Fontcuberta de fer un homenatge a la solidaritat col·lectiva contra el coronavirus, una “gran” obra d’art que tindrà forma de mural. Sota el nom Mirades des del confinament, amb milers de fotografies intentaran explicar com la societat civil s’ha autoorganitzat i “ha donat el millor de si mateixa” per superar la crisi social i sanitària. Segons han explicat, de l’11 al 19 de maig i a través de la pàgina web miradesdesdelconfinament.cat es recolliran fotografies de la ciutadania que responguin a la pregunta ‘Què has fet durant el confinament?’. Un cop acabat el termini, Fontcuberta ho convertirà en un fotomosaic, que s’exposarà a la propera edició del festival Cruïlla. Segons els impulsors, l’objectiu és que cadascú expressi què ha representat el confinament per a ells, ja sigui des de la quotidianitat de casa o des de la feina de sectors essencials. El grup de treball d’òmnium Tordera han fet arribar als organitzadors del fotomosaic diverses fotografies de serveis essencials del municipi durant els dies de confinament.

El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, destaca que el confinament ha canviat la vida quotidiana de la ciutadania i afegeix que “la força d’un país és la seva gent”.

fotomosaic

Avui és el darrer dia per enviar les fotos. Un cop es tinguin totes els fotografies en farà un mural “monumental” que quedi en el futur “com a testimoni i homenatge d’aquesta gran experiència col·lectiva”. La imatge final de l’obra serà una incògnita fins a l’últim moment. L’obra s’esposarà en la propera edició del Cruïlla, que l’organització ja ha avisat que, en cas de ser aquest 2020, difícilment serà com les edicions habituals. En cas d’ajornament, s’exposarà el 2021.