La Diputació de Barcelona mobilitza 1.000 milions d’euros per a la reactivació econòmica i social dels municipis de la província


La Diputació de Barcelona mobilitzarà 1.000 milions d’euros per a la reactivació econòmica i social dels municipis de la província afectats per la crisi provocada per la COVID-19. Un pla que conté ajuts imminents i línies de suport per als propers tres anys…

L’objectiu del pla és garantir la solvència dels ajuntaments, reforçar l’atenció a les persones més vulnerables i reactivar el teixit econòmic, social, esportiu i cultural dels municipis de la demarcació de Barcelona. Tot plegat per evitar que cap poble o ciutat i, per tant, cap territori o ciutadà es quedi enrere. Ho explica la presidenta de la diputació de Barcelona, Núria Marín.

Nuria Marin ajudes

El Compromís de la Diputació amb la reactivació econòmica i social es desenvoluparà, d’una banda, a través d’un Pla de Xoc, dotat amb 100 milions d’euros per fer front de forma imminent, a partir de l’1 de juny, als efectes de la pandèmia. I de l’altra, el govern provincial aprovarà un nou Pla d’ajuts als Governs Locals, amb una vigència de tres anys, que permetrà destinar, durant els propers tres anys, 900 milions d’euros per a reactivar socialment i econòmica les ciutats i pobles de la província amb la creació de nous models de treball. La presidenta de la Diputació ha tornat a reclamar al govern central que permeti als ajuntaments destinar part del diners dels seus superàvits a impulsar plans urgents per fer front a les conseqüències del COVID-19. Els plans s’aprovaran al plenari del 21 de maig i amplíen les 30 mesures fetes fins ara per aquest organisme supramunicipal.