Molts torderencs afectats per ERTOs encara no han cobrat


El Servei d’Ocupació Públic Estatal (SEPE) finalitzarà aquesta setmana la revisió de tots els ERTO per causes de força major relacionades amb la pandèmia de coronavirus que encara estaven pendents. A causa de l’allau d’expedients, l’administració central i l’autonòmica ha trigat setmanes a completar la seva tramitació.

En aquest moments, molts torderencs afectats per Expedients de regulació d’ocupació temporal encara no han cobrat la prestació. Fonts del ministeri de treball han assenyalat que, gràcies a l’acord assolit amb les entitats financeres, els afectats per ERTO que no van cobrar el 10 de maig (es paga el dia 10 de cada mes) ho faran en breu. Asseguren que no arriben a 700.000 afectats, encara que no van aportar dades al respecte. El secretari de CCOO al Maresme, Vallès Oriental i Osona, Gonzalo Plata apunta que s’ha instat a diverses administracions a establir ajuts per aquestes persones.

Gonzalo cobrar ERTO 1

Des de Treball s’indica que no caldrà que esperin a l’10 de juny. Un cop reconeguda la prestació, la seva entitat bancària els ingressarà l’import.

Paral·lelament, Gonzalo Plata alerta de càlculs erronis sobre el pagaments establerts en els ERTOs. En aquest sentit, demana que els afectats es posin en contacte amb els sindicats per gestionar aquesta situació.

Gonzalo cobrar ERTO 2

Fins a primer de maig, 158 empreses de Tordera han presentat un expedients de regulació temporal de l’ocupació per a la totalitat o per a part de la seva plantilla. En concret i segons dades de la Generalitat, aquests 158 ERTOs afecten a 752 treballadors.

D’aquests 158 expedients, 723 s’han presentat per força major. Sota aquest paraigua s’hi inclouen els expedients derivats de la crisi provocada pel coronavirus. Els altres 3 expedients són per d’altres causes com problemes tècnics, econòmics o organitzatius.