Els artesans alerten que la suspensió de fires i el tancament de fronteres pot fer que molts negocis abaixin la persiana


La Federació d’Associacions d’Artesans i Ofici de Catalunya (FAAOC) adverteix que el tancament de les fires i de les fronteres per la covid-19 pot obligar molts negocis a deixar de treballar. Des del gremi asseguren que una part dels clients que tenen són d’altres països, on l’artesania és molt apreciada. Amb l’estat d’alarma es troben que han perdut un mercat “clau” ja que són canals comercials “imprescindibles”. A això, cal sumar que les botigues porten un mes i mig amb la persiana abaixada. Tot plegat provoca que moltes vendes directes ja no es produeixin, a més de molts contactes que no es fan.

A Tordera, el COVID-19 va obligar a suspendre la fira mercat del ram el dies 4 i 5 d’abril. Tot i que s’estudiava la possibilitat de fer-la en altres dates, l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia admet que tot pinta que no es celebrarà la fira i que segurament ja passarem a l’edició 2021.

alcalde fira

El Mercat dels diumenges també acollia un número important d’artesans, que han deixat de muntar la parada des del passat 15 de març. El sector també lamenta que les ajudes que s’ofereixen “són insuficents” perquè cobreixen només 180 artesans dels 7.000 que hi ha a Catalunya.