Tordera es prepara per celebrar Sant Ponç des de casa amb les activitats tradicionals


L’Ajuntament, a través de les àrees de Festes, Cultura i Joventut, ha organitzat un programa complet d’activitats de Sant Ponç, l’11 de maig, per celebrar la festa local des de casa davant la suspensió de l’aplec torderenc per la crisi de la COVID19.

Malgrat la suspensió de la festa presencial a l’entorn de Sant Ponç, des de l’Ajuntament es convida a participar a la festa local a través de les activitats més tradicionals gaudint-les i participant-ne des de casa. Així, el programa compta amb l’acampada prèvia des de casa, la tradicional benedicció de les roses i l’ofici solemne a través de les xarxes socials, la cercavila amb la Colla de Geganters a través de retallables per a nens i nenes, la recepta de l’arròs compartida per la Comissió de Festes, jocs de cucanya amb la Comissió de Pubillatge, i les sardanes que seran a càrrec d’un reportatge editat per la Nostra Dansa i una ballada de tres sardanes a càrrec de la Bisbal Jove, que ha enregistrat un vídeo especial per a la festa local. Totes les persones que comparteixin les seves fotografies participant de l’aplec des de casa amb l’etiqueta #SantPonçACasa o enviant-la directament a les bústies privades de les xarxes socials de l’Ajuntament, entraran al sorteig de vals de compra de 20€ a les botigues de Tordera que cada any col·laboren amb la festa de Sant Ponç i dins de la campanya de suport al comerç local durant el confinament. 

El regidor de festes, Pau Megias assegura que malgrat la crisi sanitària l’objectiu de la programació és mantenir la tradició, i fer que la ciutadania participi a través de les xarxes socials i canals virtuals.

Sant Ponç confinat 1

A banda de les activitats pròpies del dia de Sant Ponç, l’11 de maig, també hi haurà activitats prèvies per donar a conèixer la nostra festa a través de la seva història i les seves imatges. Per aquest motiu es demana que tothom qui vulgui podrà fer arribar fotografies antigues de Sant Ponç per publicar i compartir a les xarxes. També, l’escriptor local, Quim Haro, i el Cercle d’Història de Tordera han participat al programa de Sant Ponç amb l’elaboració de textos i relats sobre la història i els records de l’aplec local.  Ho explica el regidor de festes, Pau Megias.

Sant Ponç confinat 2

La programació del dia de Sant Ponç serà la següent:

  • 12:00h: Retransmissió de l’Ofici i benedicció de les roses de Sant Ponç al canal de Youtube de Mossèn Salvador i al perfil Facebook de la Parròquia de Tordera.
  • 12:45h: Cercavila de titelles dels gegants de Tordera de confecció propia a càrrec de la Colla de Geganters i Grallers de Tordera
  • A partir de les 14:00h: Arrossada popular a casa amb la recepta de la Comissió de Festes (ull a les mides)
  • 16:30h: Jocs infantils de cucanya a càrrec del Pubillatge de Tordera.
  • 17:00h: Reportatge “Sardanes a Tordera” a càrrec de La Nostra Dansa.
  • 17:30h: Ballada de 3 sardanes de Tordera : vídeo de la cobla La Bisbal Jove en confinament i confeccionat especialment per a la celebració de la nostra Diada. La cobla ens ofereix les sardanes “Camí de Sant Ponç”, “Reconeixement”. i “Present serà present”. Ens parla dels actes previstos, Pau Megias.

Sant Ponç confinat 3

Recordem que entre tots els participants se sortejaran vals de compra de 20€ per adquirir productes a botigues del poble que col·laboren habitualment amb Sant Ponç i dins la campanya de suport al comerç local durant el confinament. Podeu seguir les activitats a www.tordera.cat, xarxes socials i Ràdio Tordera.