Les obres per reparar els danys del Gloria a la dessalinitzadora de la Tordera s’enllestiran al juny


Les obres per reparar els danys que el Gloria va provocar a la dessalinitzadora de la Tordera s’enllestiran al juny. La intenció, segons informa l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), és que la planta torni a funcionar abans que comenci l’estiu. La riuada va trencar la mota i va arrossegar les canonades d’impulsió i el cablejat de comunicacions de la dessalinitzadora, que va haver d’aturar-se. Les obres per reparar-la suposen una inversió de gairebé 8 milions d’euros. La dessalinitzadora de la Tordera és una de les peces que permetran garantir els acords de la Taula del Ter i reduir el transvasament cap a l’àrea de Barcelona.

La dessalinitzadora de la Tordera va entrar en funcionament el 2002 amb una capacitat de producció de 10 hectòmetres cúbics anuals (hm3/any) d’aigua potable. Es va construir per reduir la sobreexplotació de l’aqüífer de la Tordera. A partir del 2011, la planta va duplicar la seva capacitat -fins als 20hm3/any- i es va connectar a la potabilitzadora del Ter (Cardedeu), per poder aportar aigua al sistema Ter Llobregat. Dins els acords de la Taula del Ter, es preveu que la planta incrementi la seva producció fins als 80hm3/any.