L’Alcalde de Tordera veu incoherent la proposta de l’estat de desconfinar per províncies


El Consell de Ministres ha aprovat les mesures de desconfinament que s’aplicaran a Espanya per sortir de la crisi del coronavirus. Excepte l’etapa preliminar, cada fase tindrà una durada mínima de dues setmanes, que és el període d’incubació del virus. I només s’avançarà a la següent etapa si els indicadors sanitaris assenyalen que es pot avançar. Les set setmanes que, com a mínim, durarà el procés traslladen almenys a finals de juny l’entrada a allò que Sánchez ha definit com la “nova normalitat”. Aleshores, es mantindran les mesures de control i l’ús de material preventiu, com les mascaretes, al transport públic i fora de casa. L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia assegura que és positiu que el desconfinament es pensi en objectius i no pas en dates.

alcalde desconfinament 1

En una primera fase, que entrarà en vigor dilluns vinent, 4 de maig, podran obrir alguns locals que ara estan tancats, sempre amb cita prèvia. També s’inclou en aquesta fase la possibilitat de fer exercici a l’exterior de forma individual, a partir del dissabte 2 de maig.

En aquesta etapa, el govern central ha posat com a exemple d’establiments que podran començar a funcionar els restaurants que facin menjar per emportar. També en aquesta etapa, els esportistes professionals i federats podran reprendre els entrenaments de manera individual.

Els ciutadans no podran moure’s entre províncies fins que acabin les quatre fases del pla desconfinament. D’aquesta manera, els moviments que no estan permesos en l’estat d’alarma no podran fer-se fins a finals de juny. Aquí, l’alcalde de Tordera creu que la mesura és un error i que no està ben pensat.

alcalde desconfinament 2

Joan Carles Garcia recorda que l’estat ha delegat a les diputacions la coordinació d’aquest desconfinament provincial i creu que la diputació de Barcelona haurà d’intentar arreglar els desajustos de la proposta del govern central.

En aquesta primera fase, encara que es visqui a la mateixa província, no es podran fer desplaçaments a visitar familiars i amics en les primeres setmanes del desconfinament.