Un Ramadà a Tordera excepcional


La Comunitat Islàmica de Tordera ha engegat la tradicional celebració del Ramadà d’una forma excepcional. La matinada del passat divendres s’inicià el mes sagrat del calendari musulmà que es recolza en quatre pilars fonamentals manats de la religió islàmica: dejuni, fe, oració i almoina. Enguany, però, l’Estat d’Alarma que es viu al país, impossibilita la celebració d’alguns dels actes que hi havia programats.

Tot i que la pràctica del dejuni continua, també cal prendre mesures excepcionals com, per exemple, evitar les aglomeracions que es formen en les hores d’oratòria a les Mesquites. El vicepresident de la Comunitat Islàmica de Tordera, Rachid Essanhaji, assegurava que és “un any molt trist” però que per tal d’afrontar el moment actual cal seguir unes certes mesures. Essanhaji en detallava algunes.

ramadà 1

Tot i que en algunes de les poblacions s’enregistren les oracions, no és una obligació de les autoritats islàmiques religioses, segons afirma el vicepresident de la comunitat islàmica torderenca.

ramadà 2

El Ramadà se celebra anualment en la Comunitat Islàmica d’arreu del món amb la finalitat de solidaritzar als fidels amb tots aquells qui viuen en unes condicions pèssimes de vida.