La flota de pescadors de Blanes i Arenys funciona al 40%


La majoria de confraries catalanes ha mantingut l’activitat tot i la crisi sanitària provocada pel coronavirus. El president de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors, Antoni Abad, ha afirmat que bona part dels ports catalans “estan treballant” malgrat el tancament d’hotels i restaurants. Abad ha matisat que les que menys activitat tenen són les de Blanes  i Arenys de Mar, on treballen amb un 40% de la flota. De tota manera, la major part d’embarcacions dels dos ports són de pesca d’arrossegament i aquesta “està amarrada a port”.

Abad

Per la seva banda, la flota d’arrossegament de Palamós (Baix Empordà) torna a sortir a pescar després d’un mes amb les barques amarrades a port. Així, d’entrada es faran a la mar el 70% de les embarcacions d’arrossegament (16 de les 22 que hi ha) i han establert torns: la meitat sortiran una setmana i l’altra meitat la següent. Continua sense treballar la flota d’encerclament (formada per quatre embarcacions) mentre que les arts menors no han aturat l’activitat en cap moment.