La regidoria de Cultura, les escoles i diversos equipaments culturals del municipi ens conviden a viure i participar del Sant Jordi a casa


La regidoria de Cultura amb el suport de la Biblioteca, El casal de joves i el Teatre Clavé impulsen per aquesta setmana ‘un Sant Jordi, des de casa i per a tothom’. La crisi del coronavirus va fer anul·lar tots els actes presencials a l’entorn de la diada, com la Fira de Sant Jordi de la Peixera, les activitats culturals, així com el concurs literari i els premis Baron de Carlos.

Per aquesta setmana, es proposa participar en un Concurs de microrelats. Per participar-hi cal que:

  1. Els microrelats s’han de presentar en català i han de ser originals i inèdits.
  2. Cada persona participant només pot presentar un únic treball dins d’una única categoria.
  3. El relat ha de girar mínimament a l’entorn de Sant Jordi i hi han de figurar necessàriament les paraules “rosa” i “llibre”.
  4. Els microrelats han de tenir una extensió màxima de 1.200 caràcters amb espais inclosos (sense comptar els del títol).
  5. Els originals s’han de presentar en un document en format Microsoft Word, amb lletra Arial, cos 12 i a doble espai per correu electrònic a l’adreça serveispersonals@tordera.cat.

Les bases completes es poden consultar a www.tordera.cat

També es proposa participar al  Concurs “Reinventa Sant Jordi”. Aquí s’anima a publicar un vídeo relacionat amb la llegenda de Sant Jordi d’una durada máxima de 30 segons i publicar-ho a les xarxes socials amb les etiquetes #reinventaSantJordi i #Tordera.

Aquest Sant Jordi Confinat també ens proposen el Concurs “Poesia visual, fem cal·ligrames”. Ens demanen deixar anar la creativitat i publicar a les xarxes socials la vostra obra amb les etiquetes #poesiavisualconfinada i #Tordera

(El primer premi de tots els reptes i concursos serà un pack de 2 entrades per assistir a un espectacle al Teatre Clavé quan aquest es reobri, a més d’un lot de llibres. El termini màxim de lliurament per a tots els concursos és dissabte 25 d’abril a les 14:00h)

De dilluns 20 a divendres 24, el casal de joves dins la seva setmana artística-Sant Jordi, penjarà al seu instagram @casaldejovestordera 5 reptes relacionats amb la diada de Sant Jordi. Els podem fer tots o els que vulgueu,  penjar-los a instagram i etiquetar @casaldejovestordera. Teniu fins dissabte per penjar els reptes a les vostres stories o al vostre mur.

  •  Dilluns 20: Fem una coca o pastís de Sant Jordi
  •  Dimarts 21: Fotografiem-nos amb el llibre que estiguem llegint
  •  Dimecres 22: Fem manualitats de roses de Sant Jordi
  •  Dijous 23: Rebosteria rosa de Sant Jordi + Quizz
  •  Divendres 24: Fem un poema musicat o cançó de Sant Jordi

Aquesta setmana de Sant Jordi a casa també tindrem contes. Cada tarda a les 18:h es compartirà una narració per gaudir en família al twitter, Facebook i Instagram de la biblioteca.

El regidor de Cultura, Josep Llorens explica els objectius d’aquesta programació de Sant Jordi a casa.

Llorens Sant Jordi

Les escoles de Tordera també han proposat a l’alumnat diverses activitats per celebrar el Sant Jordi a Casa. Manualitats, concerts, endevinalles, lectures de contes i poesia són algunes de les propostes que podem veure a les xarxes socials. Per últim, a la pàgina www.tordera.cat trobareu un seguit de suggeriments culturals per gaudir aquest dies a casa.