La pandèmia del coronavirus redueix les emissions de CO2 al Maresme al voltant del 30%


Els efectes del confinament, en referència a l’estat de l’aire, ja són ben evidents al Maresme. De fet des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma, escoles, universitats, empreses no essencials i la restauració han estat tancats des de fa un mes. Aquesta aturada de l’activitat s’ha vist clarament traduïda en una reducció de les emissions de CO₂. Segons un estudi publicat pel Tècnic de Canvi Climàtic del Consell Comarcal del Maresme, la reducció de les emissions de CO₂ ha estat del 30% en les darreres setmanes. Ho explica el tècnic en Canvi Climàtic, Jordi Bonet a Ràdio Arenys.

Jordi Bonet

La dràstica reducció de la mobilitat terrestre, del consum d’energia elèctrica i del consum en general, han estat les causes principals d’aquesta reducció d’emissions. També apunta en l’estudi que, a aquestes tres variants, cal sumar les emissions dels avions que no s’enlairaran ni amb maresmencs fent turisme ni amb turistes arribant al Maresme.