La residència Vitàlia l’Albert confirma 12 casos positius de COVID-19 entre els treballadors i activa el protocol


Ahir a la tarda la residència Vitàlia Albert va activar el protocol contra el COVID-19 després de detectar diversos casos entre el personal laboral de la residència. Durant la mateixa tarda la direcció de la residència va avisar en primera instància als treballadors, al comitè d’empresa i les famílies dels residents sobre la situació i el que implica l’activació del protocol de seguretat.

Des de l’Ajuntament de Tordera i el CAP Tordera s’han posat a disposició de la residència, de titularitat privada, per ajudar en tot allò que sigui necessari per minimitzar els riscos de contagi entre els residents i la resta de personal.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha activat tots els departaments per donar suport logístic en la cerca del material de protecció, maquinària desinfectant i personal, tant municipal com de la borsa de treball, per cobrir les baixes del personal i ajudar en les tasques que siguin necessàries.

Des de la direcció del CAP, per la seva banda, s’ha activat el protocol sanitari amb els Departaments de Salut, Afers Socials i hospitals de referència per coordinar adequadament la gestió sanitària tant de residents com del personal de la llar.

Els treballadors que han resultat positius han estat aïllats als seus domicilis i també des del CAP se’ls ha ofert la possibilitat d’allotjar-se als hotels sanitaris de la zona destinats a tal efecte.

L’Ajuntament ha cedit a la residència el material arribat recentment des de la Diputació de Barcelona i que compleix la normativa de seguretat i prevenció.

Tanmateix des del consistori s’han fet efectives noves demandes de material amb la voluntat de cobrir les necessitats dels propers dies i setmanes tant per la residència com per a la resta de personal dels serveis mínims municipals.

Pel que fa a la residencia Can Comte, l’Ajuntament informa que hores d’ara no s’ha detectat cap cas i recorda que s’estan complint amb els protocols de prevenció i seguretat per garantir la salut de residents i treballadors.

Seguirem de prop el cas de Vitàlia l’Albert i informarem de les accions que es vagin duent a terme.