Les escoles de Tordera es preparen per iniciar el tercer trimestre a casa


Les direccions dels centres de primària i secundària de Tordera s’estan preparant per iniciar el tercer trimestre des de casa i això implica impulsar un nou tipus de comunicació amb les famílies i l’alumnat. El departament d’Educació de l’Ajuntament està en constant diàleg amb els Serveis Territorials d’Ensenyament per conèixer com es farà el desplegament del curs escolar, amb un confinament més llarg del que es preveia inicialment. Les direccions dels centres estan enviant aquesta setmana les noves tasques per l’alumnat a través del correu electrònic o bé de plataformes educatives ja existents.

L’avaluació del segon trimestre ja es dona per acabada i ara el professorat està elaborant els informes des de casa i s’enviaran a l’alumnat quan correspongui.

Per iniciar el tercer trimestre en condicions, les direccions escolars estan identificant quin alumnat pot tenir dificultats tecnològiques per seguir el curs i poder buscar solucions. L’aprenentatge en línia és el repte que tenen ara els centres educatius i s’està a l’espera de la resposta tecnològica de la Generalitat, com a administració competent. L’Ajuntament de Tordera també està treballant per garantir l’accés a internet a les llars que ho necessitin. Escoltem el regidor d’educació, Pau Megias.

pau escoles

Cal recordar que la preinscripció escolar està aturada fins nou avís. Les activitats programades, com sortides i colònies, també s’han ajornat en els diferents centres. 

A nivell de recursos, el Departament d’Educació de la Generalitat s’ha coordinat amb TV3 i Catalunya Ràdio on s’ofereixen continguts educatius. El departament d’Educació també disposa de recursos en el seu propi web.