Els autònoms poden demanar l’ajut de Treball de fins a 2.000 euros a partir d’avui


La crisi econòmica que comporta l’alerta pel coronavirus no afecta a tothom per igual. Els treballadors autònoms es troben dins del col·lectiu dels més damnificats. Les xifres així ho demostren: sis de cada deu empleats per compte propi han suspès la seva activitat des que va començar el confinament.

Aquest dimecres s’obre el període perquè els autònoms demanin l’ajut de la Generalitat, que en aquest cas serà d’un import màxim de 2.000 euros.

Ara bé, els treballadors per compte propi no podran complementar aquesta ajuda amb cap altra prestació, ni pública ni privada, entre les quals hi hauria les que està impulsant l’administració central.

La prestació té un pressupost màxim de 7,5 milions d’euros, i es preveu que pugui beneficiar un màxim de 4.500 autònoms. Per acollir-s’hi, l’autònom ha d’estar donat d’alta al règim especial dels autònoms de la Seguretat Social, tenir el domicili fiscal a Catalunya i estar en la llista d’activitats que va obligar a tancar el decret d’alarma del 14 de març.

A més, haurà d’acreditar, segons diu el decret, una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació per la crisi del coronavirus i que no disposa “de fonts alternatives d’ingressos“. Les ajudes s’atorgaran, afegeix el decret, “pel procediment de concurrència no competitiva fins a l’exhauriment de la partida pressupostària”.