L’oposició estén la mà al govern municipal en la gestió de la Covid-19


Els polítics locals també estan a l’altura de les circumstàncies i ja treballen tots a una contra el coronavirus. Els grups a l’oposició a l’Ajuntament fan pinya amb el govern municipal per buscar la manera de tombar el virus i gestionar el cop econòmic que vindrà. De moment, s’ha paralitzat el pagament de tots els impostos i taxes municipals, tant per autònoms i empreses com per la resta de ciutadans.  La regidora d’ERC, Gent de Tordera i Jovent Republicà, Marta Paset recorda que el seu grup ja han presentat un paquet de mesures dirigides a comerciants i autònoms que han tancat. Paset els hi envia ànims i assegura que l’Ajuntament estarà al seu costat.

erc 1

La regidora republicana considera que cal comprar amb responsabilitat, i evitar anar a comprar cada dia, com encara fan molts torderencs i torderenques. Una aptitud que, segons apunta, posa en risc els comerciants i treballadors de primera necessitat. Marta Paset agraeix la feina dels treballadors municipals i els sanitaris en aquest moments difícils.

erc 2

El regidor d’En Comú Podem, Salvador Giralt s’afegeix a la felicitació a tots els veïns i veïnes per seguir el confinament i la feina dels treballadors essencials en aquesta crisi.

ECP 1

Giralt es mostra preocupat pel cop econòmic que tindrà la situació. Assegura que les mesures que s’han adoptat des de les administracions superiors són bones però no suficients i que l’Ajuntament haurà de vetllar per gestionar els ajuts que es proposin.

ECP 2

La regidora de Ciutadans, Míriam Rocabruna assegura que des del primer dia han estat en contacte amb l’Ajuntament amb propostes que ajudin a la ciutadania en aquest moments difícils. El partit proposa també obrir un canal per resoldre dubtes a comerciants i restauradors.

ciutadans 1

Rocabruna, qui diu que ha perdut a una persona estimada pel coronavirus, aprofita per llançar un missatge de conscienciació a la ciutadania.

ciutadans 2

El regidor de Més Tordera, Xavier Pla destaca com a molt positives les mesures que s’estan engegant a nivell municipal. El regidor assegura que la crisi sanitària és una oportunitat per valorar el funcionament dels plans d’emergència pública.

Pla 1

Pla afirma que caldrà un suport decidit a les famílies més vulnerables i els comerciants i autònoms locals i que l’Ajuntament haurà de vetllar en aquest sentit.

Pla 2

El regidor de la CUP, Oriol Serra diu que s’ha posat a disposició de l’Ajuntament en tot el que faci falta. Serra fa una crida a creure amb el personal sanitari i denuncia el llenguatge bèl·lic que s’està emprant en alguns mitjans.

CUP 1

El regidor diu que no és només una crisi sanitària sinó també una crisi del capitalisme. Malgrat això, destaca les xarxes de solidaritat i cooperació que s’han creat arran del coronavirus.

CUP 2

Cada dijous, a les 17h, els grups polítics locals es reuneixen telemàticament per actualitzar la situació a Tordera i treballar en aquest sentit.