L’empresa Frit Ravich presenta un ERTO que afecta tota la plantilla de 990 treballadors


L’empresa Frit Ravich, amb seu a Maçanet de la Selva, ha presentat un expedient de regulació d’ocupació (ERO) temporal per a tota la plantilla arran del coronavirus. L’expedient, que ja s’ha negociat amb el comitè, afecta els 990 treballadors de la firma, a qui se’ls reduirà la jornada en un 50%. L’ERO té una durada de tres mesos.  Frit Ravich, que produeix i distribueix patates, snacks, fruits secs i llaminadures va tancar el 2019 facturant 251,5 milions d’euros (MEUR).

L’estat d’alarma per la covid-19, que ha suposat el tancament del petit comerç i l’hostaleria, ha portat Frit Ravich a presentar un ERTO. L’empresa, que ja ha entrat l’expedient telemàticament, el justifica per causes productives, perquè el seu sector –l’alimentari- és un dels que es considera essencial mentre duri el confinament pel coronavirus.

L’expedient es començarà a aplicar a partir d’aquest dimecres 1 d’abril i tindrà vigència fins a finals de juny.