Tordera comença a aplicar l’enduriment del confinament


El govern espanyol amplia el confinament a les activitats no essencials.

L’Estat preveu que els treballadors i treballadores d’activitats no essencials es quedin a casa a partir de demà i fins al 9 d’abril, amb permís retribuït. Les hores no treballades s’hauran de recuperar posteriorment.

L’objectiu de la mesura serà minimitzar la circulació de persones i reduir així el contagi del coronavirus. L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia ja havia demanar fa una setmana la necessitat del confinament total de Catalunya, com havia demanat el president de la Generalitat, Quim Torra. Garcia detalla com s’aplicarà aquest confinament a Tordera.

alcalde confinament total

Entre els sectors que són considerats essencials hi ha els sanitaris i d’atenció a la gent gran; els treballadors de la llar i cuidadors o d’atenció a víctimes de violència de gènere. I els proveïdors de productes de primera necessitat, com aliments, higiene, farmacèutics i sanitaris.

També serveis com bancs i assegurances; correus, gasolineres o empreses de transport i mercaderies; mitjans de comunicació i punts de venda de premsa; gestories i assessorament fiscal i laboral; sindicats i patronals; personal de justícia; serveis funeraris; forces armades i cossos de seguretat; serveis de neteja i manteniment, i mineria i fabricació de bateries.

La resta d’empreses han de tancar, i els treballadors han de quedar-se a casa.