Inditex rebutja donar mascaretes als treballadors dels centres logístics de Tordera i Palafolls


Inditex ha rebutjat la proposta dels sindicats de dotar als treballadors que continuen operant en els magatzems de Tordera i Palafolls amb mascaretes i guants. La petició del comitè d’empresa, que va prendre força durant el cap de setmana, al conèixer la donació de la companyia que presideix Pablo Isla a la sanitat pública, ha estat desestimada per la direcció. Segons indiquen els sindicats, Inditex al·lega que no disposa d’aquest material.

Tant CCOO com UGT corroboren que Inditex ha rebutjat la proposta per no tenir disponibilitat de material i perquè els guants i les mascaretes protectores no són obligatoris en l’activitat dels operaris. L’empresa va accedir a replantejar-se el lliurament d’equip protector als treballadors quan finalitzi la demanda que té actualment la sanitat pública, segons CCOO, però ha explicat que en aquest moment no podia comprometre a lliurar guants i mascaretes.

CGT, per la seva banda, va informar als treballadors que l’empresa “està pendent dels canvis que puguin produir-se en les recomanacions del ‘Ministeri de Sanitat”, però que ara mateix “segueix recomanant la no utilització”.

Els centres logístics de la multinacional continuen operant amb horaris reduïts i menys personal per proveir les botigues que continuen obertes en mercats internacionals, així com les vendes en línia.