Diversos torderencs utilitzen les seves impressores 3D per fabricar viseres per als sanitaris


Diversos Torderencs juntament amb diversos veïns de l’Alt Maresme i la Selva, estan fabricant aquests dies, màscares de protecció facial amb impressores 3D pels Hospitals de Calella i Blanes. Una visera de plàstic destinada a protegir aquells que treballen exposats al coronavirus. El model està imprès en 3D i, tot i que és més senzill que les mascaretes quirúrgiques, se’n poden produir unitats més de pressa. La iniciativa va néixer a través del web coronavirusmakers.org on residents de tot l’estat amb impressores 3D a casa s’han unit per començar a subministrar pantalles de protecció pels sanitaris. En parlava Jose Antonio Pareja als micròfons de Ràdio Tordera.

viseras 1

A l’Alt Maresme i la Selva Marítima són 60 persones les que s’estan coordinant per tal de dissenyar aquestes viseres 3D de forma desinteressada. A Tordera hi ha 5 impressores treballant les 24 hores del dia.

El cost d’aquestes viseres és molt més econòmic que el de les oficials i el seu objectiu és poder fer el màxim de materials protectors per sanitaris i abastir no només a l’Hospital de Calella i Blanes, sinó a altres persones com els professionals de les residències, la Policia Local o treballadors de supermercats. En aquest sentit, avui tenen previst portar entre 10 o 20 viseres al CAP Tordera.

viseras 2

Les viseres les fan amb el material d’impressió que cadascú té a casa i amb el que diverses empreses els estan donant de manera gratuïta perquè puguin continuar fabricant. Pareja fa una crida a les administracions que ajudin en la compra de material, de moment, només l’Ajuntament de Blanes ha confirmat una ajuda i ara estan en contacte amb l’Ajuntament de Tordera.

viseras 3

També demanen a qualsevol persona que tingui una impressora 3D que la posi en marxa per fabricar material i que contacti a la seva web per col·laborar.