La Diputació crea una campanya per protegir les víctimes de violència masclista durant el confinament


El confinament obligatori que ha comportat el decret de l’estat d’alarma pel coronavirus suposa un factor de risc afegit per a les dones que pateixen violència per part de les seves parelles, ja que es veuen abocades a quedar-se tancades a casa amb el seu agressor. La Diputació de Barcelona ha volgut alertar d’aquest problema creant la campanya ‘Contra la violència masclista, que no ens aturi el confinament’. L’objectiu de la iniciativa és interpel·lar a la ciutadania perquè denunciï qualsevol cas de violència masclista del qual tingui coneixement.

En el marc d’aquesta iniciativa, s’ha repartit material informatiu a comerços de primera necessitat, que són llocs on les possibles víctimes de violència poden anar soles i demanar ajuda. A més, també se n’està fent difusió a través de les xarxes socials.

Si ets víctima d’algun tipus de violència masclista, truca al telèfon 900 900 120, que ofereix atenció 24 hores, de forma totalment gratuïta i confidencial. Si sospites que alguna dona i/o criatura està patint violència, truca al 112. Que el confinament no aïlli les víctimes.