Els Mossos desarticulen un grup d´ocupes de Tordera que robava a l’interior de domicilis i vehicles


Els Mossos d’esquadra van detenir dimecres 11 de març tres homes, de nacionalitat xilena de 28, 25 i 19 anys, com a presumptes autors de tres delictes de robatori amb força interior a domicili, i dos a interior de vehicle i pertinença a grup criminal. El grup criminal havia actuat a Sant Cugat del Vallès, Arenys de Mar, Malgrat de Mar, Granollers i Sant Feliu de Guíxols. La investigació es va iniciar el 13 de febrer quan agents de la Unitat d’Investigació de Martorell van observar un vehicle de lloguer a l’interior del qual hi viatjaven tres homes que per diversos motius van aixecar les sospites dels mossos.

Tot just quan darrerament s’havien produït diversos robatoris en domicilis d’aquesta localitat per petites bateries especialitzades en aquests fets delictius, les quals utilitzaven majoritàriament vehicles de lloguer per a dificultar la tasca investigadora policial.

Les indagacions dels investigadors van permetre creuar la investigació amb la ja oberta per la DIC, que ja tenien interès policial en aquests individus, amb nombrosos antecedents per delictes contra el patrimoni al nostre país.

Amb els indicis disponibles els investigadors van considerar prou demostrada l’activitat delictiva continuada dels tres membres del grup criminal, motiu pel qual van demanar l’entrada i perquisició judicial del pis ocupat a Tordera on residien.

Finalment, l’11 de març es va realitzar l’entrada i perquisició del pis. Durant l’escorcoll es van recollir un total de 48 indicis. Entre aquests destacaven una gran quantitat de joies i objectes de valor presumptament sostrets, amagats en diferents estances del domicili, juntament amb les eines emprades en els robatoris amb força en domicilis i vehicles.

En el domicili els mossos van detenir tres membres del grup criminal que, una vegada posats a disposició judicial, el jutge en funcions va decretar l’ingrés a presó de tots ells. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.