La Policia Local de Tordera ha denunciat 56 persones per incomplir el confinament


La Policia Local de Tordera augmenta les restriccions d’acord amb les mesures aplicades a tot el territori. Tot, doncs, en motiu del confinament per evitar el contagi del coronavirus, els cossos de seguretat han aplicat mesures restrictives i sancionadores per evitar que la gent surti de casa i ajudi en la propagació de la pandèmia, sempre amb la salut de tothom entre cella i cella.

Des de la Policia Local de Tordera, s’ha identificat un total de 752 persones des de la decretació de l’Estat d’alarma, a més d’haver controlat fins a 639 vehicles.

D’aquest total, però, la gran majoria s’ha fet aquest passat cap de setmana on, malauradament, hi ha hagut “molt de moviment”. Tot i la crida de les autoritats sanitàries per quedar-se a casa, concretament aquest cap de setmana a Tordera s’ha denunciat a 35 persones per incomplir la llei de confinament i sortir al carrer sense motiu de força major. En total, actualment, hi ha 56 denunciats a Tordera.

Carlos Aleman, Sergent de la Policia Local de Tordera, explica quines actuacions s’ha dut a terme aquest cap de setmana.

policia actuacions 1

El sergent de la Policia Local de Tordera demana consciència col·lectiva. Amb això, és necessari entendre que, tot i que no es tingui símptomes o no es formi part del grup vulnerable, és important no sortir al carrer per evitar la propagació vírica. Aleman detalla algunes de les multes imposades.

policia actuacions 2

Així mateix, la Policia Local de Tordera demana la màxima col·laboració ciutadana per captar infraccions o incidències. Per això, es demana que la gent truqui davant de qualsevol fet que els sembli irregular, assegurant que les dades d’aquella persona són totalment anònimes.

Des d’avui mateix la Conselleria d’Interior de la Generalitat ha posat al servei de la societat un certificat autoresponsable de desplaçament. Aquest és un full voluntari per justificar el moviment de les persones i facilitar la feina als cossos de seguretat. Tot i això, no és una autorització sinó un full per especificar on es viatja, quelcom que és tan vàlid com l’explicació a “viva veu”. Aquest full es pot recollir gratuïtament a l’entrada de l’edifici de la Policia Local de Tordera.