Primers positius a l’Alt Maresme


L’epidèmia del COVID-19 ha arribat a l’Alt Maresme, i per partida doble. Aquest dilluns al vespre s’han confirmat els dos primers positius en veïns de Calella detectats als centres de l’Alt Maresme de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, un cop s’ha fet públic el comunicat diari que emet el Departament de Salut amb l’actualització de les dades. Seguint amb el protocol actual, no s’ha facilitat més informació relativa a les persones que han estat infectades, ni l’edat, ni el sexe, ni tampoc el seu estat actual.

Es confirma també el primer contagi d’un ciutadà a Palafolls per coronavirus CoVid-19. Segons ha pogut saber Ràdio Palafolls, es tracta d’un usuari de residència Pinya de Rosa, gestionada per la Fundació ASPRONIS, i que es troba ingressat a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona. Segons ha informat el gerent d’Aspronis, Francesc Durà, 11 usuaris de la residència palafollenca haurien estat aïllats al mateix centre, a les seves habitacions, i 6 cuidadors estarien en quarantena a casa seva, i no presentarien de moment cap símptoma.

Amb els nous casos de coronavirus entre la població de Calella i Palafolls, són 17 en total els positius que s’han registrat en les últimes 24 hores al conjunt de la Regió Sanitària de Girona. Són tots els que s’han registrat dins dels dispositius de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, per la qual cosa hi poden haver contagis que no entren en el còmput que facilita l’organisme sinó que s’incorporen al global de Catalunya.